PROGRAM MENTORSTVA

Zdravo i dobro došli na Program mentorstva!

S obzirom na trenutnu situaciju, koju karakterišu nastava na daljinu i smanjen međuljudski kontakt licem u lice, našli smo način da studentima približimo iskustvo sa Fakulteta tehničkih nauka i vannastavnih aktivnosti – Program mentorstva.

Ideja je da se studenti nižih i viših godina povežu, kako bi mlađim studentima stariji preneli znanje i iskustvo

Sve što treba da uradiš kako bismo te spojili sa nekim od starijih studenata je da odabereš onog za kojeg smatraš da bi ti najviše pomogao u ostvarivanju svojih ciljeva i da ga kontaktiraš putem nekog od kanala komunikacije. Nakon stupanja u kontakt, zajedno se dogovarate kako, kada, gde i na koji način ćete komunicirati.

Starije studente koji ti stoje na raspolaganju u bilo kom trenutku možeš da pogledaš ispod!

Adnan Šaćirović

Smer: Inženjerski menadžment
Godina studija: Treća
Rodno mesto: Tutin, Srbija

Moj fokus tokom studiranja je na tome da usvojim znanja i veštine koje će mi sutra pomoći da što bolje i efikasnije obavljao posao koji je predamnom.

Što se tiče mog proseka, nije visok ali smatram za sebe da mnogo više znam nego što brojke pokazuju. Takođe, tokom studija sam bio prilično posvećen radu i angažmanu u studentskoj organizaciji ESTIEM, gde sam kao član Upravnog odbora 2019/2020 i kao vođa projekta jednog događaja dao priličan doprinos uspešnom realizovanju planiranih aktivnosti. Što se tiče veština, mogu za sebe reći da sam komunikativan i da imam timski duh, kreativan sam i preduzimljiv, trudim se da sve svoje obaveze završim u roku.

ESTIEM iskustvo: Moje ESTIEM putovanje počinje na FTN Challenge Junior-u, gde sam bio u timu za logistiku, nakon toga sam bio Potpredsednik za administraciju u Upravnom odboru 2019/2020, i nakon toga sam bio vođa projekta za FTN Challenge Junior 2020. godine.

 

Poruka kojom studenti mogu da mi se jave: Zdravo, želim da se prijavim za program mentorstva kod tebe. Poyyy

Ćao, moje ime je Aleksandra Milošević i trenutno sam student 3. godine Inženjerskog menadžmenta. ESTIEM-u sam se priključila uporedo sa početkom studija te sam do sada stekla dosta znanja koje jedva čekam da vam prenesem!

Što se tiče mog rada u organizaciji, pored organizovanja svih događaja u protekle dve godine, bila sam i član Upravnog odbora 2019/20 na poziciji Supervizora komiteta za ljudske resurse, a trenutno radim na zapisivanju istorijata naše lokalne grupe. Jedva čekam da vas upoznam i nadam se da ćemo se družiti uskoro!

ESTIEM iskustvo: Lokala, Bord, putovanja, istraživački rad
 

Poruka kojom studenti mogu da mi se jave: Ne diskriminišem, neka se jave kako hoće.

Aleksandra Milošević

Smer: Inženjerski menadžment
Godina studija: Treća
Rodno mesto: Jagodina, Srbija

Anđelko Vasić

Smer: Inženjerski menadžment
Godina studija: Treća
Rodno mesto: Zrenjanin, Srbija

Student 3. godine inženjerskog menadžmenta. Član ESTIEM-a i Marketing tima FTN-a. Interesovanja usmerena na marketing i grafički dizajn. Komunikativan, kreativan i druželjubiv.

ESTIEM iskustvo:  Logistika ESTIEM Sajma zapošljavanja, delimično uključen u promociju E3D-a, PR podrška Kick-Off Week-a. Od septembra aktivan na centrali kao grafički dizajner.

 

Poruka kojom studenti mogu da mi se jave: Ukoliko želiš da unaprediš svoju kreativnost i primeniš je u savladavanju najrazličitijih prepreka, kontaktiraj me.

Student sam druge godine Inženjerskog menadžmenta, i već petu godinu živim u Novom Sadu. Išla sam u Karlovačku gimnaziju, gde sam učila engleski i ruski, a posle sam se opredelila za ovu granu nauke. Moj fokus je lutao i nisam se fokusirala na jednu stvar. Bila sam i član organizacije i učila za fakultet i družila se. U slobodno vreme igram folklor. Volim da putujem, komunikativna sam i druželjubiva, želim da pomognem.

ESTIEM iskustvo: Bila sam član logistike na događajima, radila sam u FR, HR i PR timu u pripremi događaja i sada sam Potpredsednica za PR.
 

Poruka kojom studenti mogu da mi se jave: Bilo šta, na sve ću da odgovorim.

Aleksandra Hornjak

Smer: Inženjerski menadžment
Godina studija: Druga
Rodno mesto: Kucura, Srbija

Dragana Slavić

Smer: Inženjerski menadžment
Godina studija: Treća
Rodno mesto: Subotica, Srbija

Zdravo, ja sam Dragana i trenutno sam student treće godine Inženjerskog menadžmenta. U slobodno vreme se bavim baletom i radom u studentskim organizacijama, kako u ESTIEM-u (na lokalnom i međunarodnom nivou), tako i u WATFOI-ju i Komunikacionom timu. Težim ka proaktivnosti, organizovanosti i tačnosti. Volim da čitam i da se družim sa ljudima. Nadam se da ću imati priliku da se družim i sa nekim od vas!

ESTIEM iskustvo: Na lokalnom nivou sam član PR tima već dve godine. Bila sam vođa PR tima za FTN Challenge 2019. godine i vođa projekta ESTIEM Sajam zapošljavanja 2019. godine. Trenutno radim na pisanju i uređivanju knjige naše lokalne grupe, vođenju društvene mreže LinkedIn i pomažem u radu PR tima.

Kada je u pitanju centrala, odnosno međunarodni nivo, radim u komitetu za odnose sa javnošću na poziciji menadžera društvene mreže Instagram i u okviru projekta ESTIEM Magazine, kao osoba zadužena sa promociju bloga.

 

Poruka kojom studenti mogu da mi se jave: Dovoljno je samo da se jave i predstave ili direktno postave pitanje.

 

Tokom studiranja se fokusiram na to da što pre steknem budžet, a da pored toga imam što je više moguće vremena za druženje, sport i za studentske organizacije. A što se veština tiče, istekla bih organizacione veštine.

ESTIEM iskustvo: Bavila sam se manjim aktivnostima na događajima koji su bili organizovani.

 

Poruka kojom studenti mogu da mi se jave: Ćao, želim da se prijavim za program, da mi budeš mentor.

Ines Lacko

Smer: Inženjerski menadžment
Godina studija: Treća
Rodno mesto: Zrenjanin, Srbija

Siniša Pavković

Smer: Inženjerski menadžment
Godina studija: Četvrta
Rodno mesto: Zrenjanin, Srbija

Tokom studija sam se više orijentisao na neformalnu edukaciju, odnosno članstvo u organzacijama. Pored ESTIEM-a sam takođe član Studentskog Preduzeća i Debatnog Kluba, kao i još nekoliko organizacija koje nisu studentske. Pored toga, cilj mi je uvek bio da na fakultetu budem na budžetu što je uvek bilo ostvarivano.

ESTIEM iskustvo: Trenutno sam sekretar naše LG. Takođe sam Externals Responsible Europe3D tima. Prethodno sam bio vođa projekta na FTN Challenge Junior-u i participant na dva CM-a i Europe3D u Turskoj. Pored toga sam se takmičio na FTN Challenge-u u debati i bio u logistici i timu za finansije na nekim projektima.

 

Poruka kojom studenti mogu da mi se jave: Pozdrav Siniša, obraćam ti se povodom programa mentorstva.

Trenutno sam student druge godine Inženjerskog menadžmenta. Tokom studija sam se podjednako fokusirala na učenje i na vannastavne aktivnosti, a jedna od tih aktivnosti je članstvo u studentskoj organizaciji ESTIEM. Druželjubiva sam, komunikativna, uporna i timski igrač. Osim toga, volim da putujem, čitam, upoznajem nove ljude i isprobavam nove stvari!

ESTIEM iskustvo: Trenutno sam član Upravnog odbora, Potpredsednica za finansije. Pre ove pozicije sam radila u FR, PR i HR timu. Takođe sam bila u logistici na događajima ESTIEM Sajam zapošljavanja i ESTIEM 360 i vođa tima za finansijska sponzorstva na FTN Challenge-u i FTN Challenge Junior-u.
 

Poruka kojom studenti mogu da mi se jave: Hej, želim da se prijavim za program mentorstva kod tebe

Marina Pantić

Smer: Inženjerski menadžment
Godina studija: Druga
Rodno mesto: Smederevo, Srbija

Sandra Kolarić

Smer: Inženjerski menadžment
Godina studija: Druga
Rodno mesto: Novi Sad, Srbija

Do sad sam tokom studiranja pokušavala da uskladim obaveze u vezi sa studijama (učenje i polaganje ispita) sa vannastavnim aktivnostima kao što su studentske organizacije i sport (ESTIEM i borilačke veštine, kao i ples). Iako je ponekad bilo izazovno, uspela sam da izbalansiram sve i iskreno sam zadovoljna svime što sam postigla. Inače volim da planiram, tako da mi je pravljenje rasporeda za sve ove aktivnosti došlo više kao zadovoljstvo nego teret.

ESTIEM iskustvo: Imala sam priliku da radim u FR i HR timu. Na ESTIEM Sajmu zapošljavanja i na ESTIEM 360, radila sam u logistici, dok sam za FTN Challenge i FTN Challenge Junior bila vođa tima za robna sponzorstva. U okviru HR tima sam radila na organizaciji motivacionog vikenda i radionice, a trenutno sam član Upravnog odbora na poziciji HR-a.

 

Poruka kojom studenti mogu da mi se jave: Heej, želeo/la bih da mi budeš mentor i nadam se da ćemo lepo sarađivati i družiti se.