MEĐUNARODNI PROJEKTI

Međunarodni projekti su internacionalnog karaktera i namenjeni su svim ESTIEMerima. Jedan od događaja koji naša Lokalna Grupa organizuje je neizostavni EXIT Activity Week, ali smo pored njega organizovali i mnoge druge, poput događaja: 

EXIT ACTIVITY WEEK

Ovo je događaj koji okuplja ESTIEMere povodom najpoznatijeg festivala Balkana, EXIT-a! Osim što imaju priliku da idu na festival, participanti ovog događaja mogu i da iskuse život na srpski način – od tradicionalne kuhinje i pića, do kulture i svakodnevnog života. Tokom festivala, štrand je transformisan u raj, gde većina ljudi voli da provodi vreme, a noć je namenjena nezaboravnim uspomenama sa EXIT-a

PUBLIC RELATIONS COMMITTEE COORDINATION MEETING

Koordinacioni sastanci su događaji koji traju oko 5 dana u toku kojih se diskutuje o budućnosti komiteta ili projekta, kao i o strategiji, planovima i ciljevima koji treba da se ostvare. 

Public Relations Committee Coordination Meeting je događaj prvenstveno namenjen članovima komiteta, ali je, kao i svaki drugi CoM, otvoren i za druge ESTIEMere. Učesnici događaja su zajedničkim snagama radili na poboljšanju komiteta za odnose sa javnošću, postavili ciljeve za narednu godinu, kao i osnove za dalji razvoj komiteta.

TIMES LOCAL QUALIFICATIONS

TIMES je prestižno takmičenje iz studije slučaja, koje organizuje ESTIEM. Svaka lokalna grupa organizuje lokalne kvalifikacije. Pobednički tim se dalje plasira na online eliminacije, a zatim i na finale gde se bori za titulu IIM studenta godine!

Celo takmičenje se održava na engleskom jeziku, a tim čini do četiri člana, s tim da obavezno bar dva člana moraju da budu ESTIEMeri.

Ovo takmičenje je najveće takmičenje u studiji slučaja u Evropi. Svake godine se organizuje 80 lokalnih kvalifikacija, a zatim osam polufinala i jedno finale.

ESTIEM 360

ESTIEM 360 je događaj koji podržava regrutaciju ESTIEMera za rad na međunarodnom nivou. U toku događaja, participanti imaju priliku da nauče o našoj organizaciji, šta ona nudi i da osete pravi ESTIEM duh! Saznaće mnogo toga o samoj strukturi organizacije, ali i projektima i komitetima koji čine ESTIEM

NOVI SAD VISITS SKOPJE

Ovaj događaj spada u razmene, namenjene članovima dve lokalne grupe koji međusobno idu u posetu. Pre Novogodišnjih praznika, Lokalna Grupa Skoplje je dočekala članove Lokalne Grupe Novi Sad kako bi podelili praznični duh, dobro raspoloženje i uživali u praznicima.